Ærlige sitater om morsrollen fra Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal fødte sitt første barn i 2006.
Maggie Gyllenhaal fødte sitt første barn i 2006.

Maggie Gyllenhaal unngår ikke å åpne seg for morsrollen.

«Deuce» -stjernen og mannen hennes, skuespilleren Peter Sarsgaard, har to døtre – Ramona og Gloria Ray. Siden hun ble mamma i 2006, delte hun tankene om skyld, balanse mellom arbeid og liv, oppdro sosialt bevisste barn og mer.

Til ære for bursdagen hennes, er her 19 sitater om foreldreskap fra Gyllenhaal.

På hennes råd til nye mødre

Å være mor er selvfølgelig fantastisk. Men det er også brutalt og vondt. Lag litt plass for hele spekteret av følelser som er i ferd med å presse seg inn. Ikke bare fantasifølelsene. ”

På å lære på farten

”Jeg visste ikke engang at jeg trengte en bleiepose. Ingen fortalte meg. Jeg husker at jeg gikk ut med den eldste datteren min da hun var veldig ung og hun spratt og fikk det overalt, og jeg var som, jeg vet ikke hva jeg skulle gjøre. Og da, vet du, lærer du. ”

Om takling av vanskelige emner

«Jeg er ærlig med dem om hva som skjer i verden. Jeg prøver å forstå hva de tenker i stedet for å gi dem mine egne tanker / følelser. Jeg prøver også å være veldig bevisst på hvor unge de er og hva de kan takle. For eksempel snakker jeg ikke med første klassingen om skyting på skolen, men vi snakker om hvor farlige kanoner kan være. Jeg tror det kan føles som en skummel tid å være i live, politisk, fordi det er så mye ute på bordet for alle å se: bigotry, vold, korrupsjon. Men det er også en mulighet for stor forandring, på en måte som jeg aldri har følt før. Og jeg tror barn kommer til å være en stor del av å skape den forandringen. ”

På foreldrenes kraft

Å være mor inkluderer hele spekteret av følelser. Jeg tror at når du først er mor, vil du aldri leve uten smerter igjen. Først har du smerten av ‘å herregud, dette er så mye – jeg er så trøtt’, eller å se barna dine gå gjennom noe vondt, alle disse tingene, og så går de og du er som «Jeg savner deg . ‘”

På fødsel i søkelyset

”Jeg husker at jeg var på Jon Stewart i denne sekken. Jeg følte at det var feil tid å ta bildet mitt – ikke som mannen min eller folk som elsker meg og kjenner meg, men generelt av verden. Jeg syntes det var veldig vanskelig å være ærlig. ”

På sjongleringsarbeid og foreldreskap

«Det er mye organisasjon, som ikke er den andre karakteren for oss. Det er definitivt ikke et perfekt system, men vi prøver å støtte hverandre. Ærlig talt, jeg tror det å sjonglere med en karriere og oppdra barn handler om å organisere … Men uten organisering kunne jeg ikke klare noe av dette! Det er umulig å få den perfekte balansen mellom arbeid og liv, og jeg tror alle foreldre vet det. Det er en kamp for å finne den balansen i morskapets hverdag, men det er slik du lærer. «

På mamma skyld

A [A] mamma [fortalte] meg en gang, da jeg holdt på med et skuespill, med en forferdelig forkjølelse at det hadde vært sååååååå lenge siden hun hadde sett meg på opptak. Men de fleste mødrene jeg kjenner er ganske ærlige om hvor vanskelig alt dette er. Jeg tror ikke noen av oss har fantasier om å være en ‘god mamma’ eller ‘den beste forelder.’ Vi lever bare og gjør det beste vi kan. ‘

På hennes topp foreldretips

«Du trenger ikke å invitere hele klassen til bday-fester.»

Om hvordan moderskapet forandret henne

“Hvordan har det ikke forandret meg ??”

På å gå tilbake til jobb etter å ha fått barn

«Det er ingen enkel måte å gjøre det på. Det er veldig rart og desorienterende. På den ene siden vil du bare være hjemme med babyen din. Og samtidig er det fantastisk å snakke og henge med andre voksne! Så du er alltid på tvers av to verdener. Og pumping suger alltid også. Jeg er en mye mer selvsikker mor nå enn for 12 år siden, men det er alt en del av turen til morsrollen. «

På ‘Second Shift’ Motherhood

«Det er denne ideen om ‘andre skift’, men jeg er aldri mors. Jeg mener ja, selvfølgelig, andre ting skjer – du går på jobb, du fokuserer på arbeidet ditt, du går ut med venninnene dine eller mannen din – men jeg føler at du alltid tenker … åh, fiolinkursen er avbrutt fordi læreren er syk, så jeg trenger å hente henne … eller datteren min er opprørt over noe, noe plager henne, og det er bare på tankene dine. Jeg liker ikke formuleringen av ‘andre skift’ fordi jeg føler at det er bare bestandig. Jeg mener, ærlig talt, jeg sover fremdeles med soveromsdøren min åpen, bare i tilfelle noen hoster eller våkner med feber. ”

Om morgenen hjemme

“Jeg elsker hvor søte jentene mine er når jeg vekker dem. Da alarmen går, har en av dem som regel kastet seg ned i sengen min. Vi lager frokost, setter på musikk, og vi skynder oss alltid og skyver folk i skoene sine. Men jeg er veldig glad i det, spesielt med årene som det har blitt enklere. Morgenen er ofte litt hektisk, men det er en ganske fin tid i huset vårt. «

På hennes identitet

«Den delen av meg som er en kunstner, og den delen som er mor, eksisterer samtidig. Det er tider hvor jeg må ofre arbeidsoffer og andre ganger når familien må. ”

On Shaming

«Hvis jeg har lært noe som mamma med en datter som er tre, har jeg lært at du ikke kan bedømme hvordan en annen person oppdrar barnet sitt. Alle gjør bare det beste de kan. Det er vanskelig å være mamma. Jeg kan forholde meg til engstelsen for å få andre til å fortelle deg hva du skal gjøre. ”

På egenomsorg

“Jeg sørger for å trene. Det utgjør en enorm forskjell i hvordan jeg føler meg. Jeg setter av tid til å tenke gjennom det som er viktig for meg. Jeg tar arbeidet mitt på alvor, og legger av tid til det. Jeg prøver å få nok søvn. Og tilbringe tid med mannen min. ”

Om hvordan foreldreskap hjalp karrieren hennes

“Jeg vet ikke om jeg kunne ha gjort [‘ Away We Go ’] hvis jeg ikke var noen mor. Jeg måtte trøste en gråtende 11 måneder gammel baby. Hvis jeg ikke hadde klart å trekke den av, ville vi kaste bort mye filmtid. Så jeg tenkte: ‘Takk Gud, jeg vet hva jeg skal gjøre.’ Så ville jeg dra hjem til min egen baby datter. Så jeg følte at jeg bare holdt mor uten stopp. ”

På New York Mom Essentials

“Jeg hadde barnevogn fra begynnelsen. Du kan ikke fungere uten barnevogn i New York. Takk Gud for barnevognen min. Da datteren min ble født, ble vi sendt alle slags barnevogner av disse barnevognbedriftene fordi det er en av fordelene med å være skuespiller. Og så prøvde vi dem alle sammen, og det var liksom å plukke ut din første bil. Vi har en som er lett og enkel å brette. Jeg har det bra med en barnevogn, som de mammaene som vet hvordan de skal klikke på dem og lukke dem rett før de hopper på t-banen. ”

Om foreldreunger med sosial bevissthet

«Noe av det er ting du har lært dem, og andre ting er bare dem. Og noe av det vokser opp akkurat nå, og blir oppmerksom på hvem du er akkurat nå, med så mange smertefulle, opprørende ting rett på bordet. ”

På forventninger og virkelighet

”Rett før datteren min ble født, hadde jeg en fantasi om at alt skulle bli organisk og tøybleier. Jeg tror mange mennesker er det. Og så har du selvfølgelig et barn du må klare deg i den virkelige verden med alle komplikasjonene som medfører. ”

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *