Sitater om foreldreskap fra Will Smith

Familien Smith deltar på premieren på filmen «After Earth» i New Yorks Ziegfeld Theatre 29. mai 2013. Will Smiths sønn Jaden (til venstre) spilte hovedrollen sammen med sin far i filmen.

Will Smith er veldig åpen om sin tilnærming til farskap.

Skuespilleren og kona, Jada Pinkett Smith, har en sønn, Jaden, og datter, Willow. Will Smith har også en sønn, Trey, fra sitt første ekteskap med Sheree Zampino. Gjennom årene har han snakket om filosofien sin som foreldre, som har blitt beskrevet som «uortodoks.»

Til ære for sin 51-årsdag, her er 12 sitat fra foreldre fra Smith.

På tenåringer

Tenåringer skal være en lidelse. Som: «Hei, vil du, hvordan har du det?», Mann, jeg fikk tenåringer. Simplex 2, mann, simplex 2. ‘Det tar alt du trenger for å oppdra tenåringer.’

On Raising Independent Kids

”Jeg føler at den største gaven jeg kan gi barna mine er friheten til å være som de er. Jada og jeg er veldig seriøse med å finne det de er, og oppfordre dem til å være det de er fordi du aldri kan være lykkelig over å være det du ikke er. Som foreldre, hvis det er et eiketre, vil jeg at det skal vokse som et eiketre. Jeg har ikke tenkt å prøve å tvinge det til å være et epletre. ”

På disiplin

«Vi gjør ikke straff. Måten vi takler barna våre på er at de er ansvarlige for livet. Konseptet vårt er, så unge som mulig, gi dem så mye kontroll over livene deres som mulig og straffbegrepet, vår erfaring har vært – det har litt for mye negativ kvalitet. Så når de gjør ting – og du vet, Jaden, han har gjort ting – kan du gjøre hva du vil, så lenge du kan forklare meg hvorfor det var det rette å gjøre i livet ditt. «

På en leksjon lærte hans datter ham

“Hun barberte hodet skallet midt på turen” Whip My Hair ”. Jeg var, ‘Å, s ** t.’ Jeg ser på den jenta og jeg er liksom, ‘Fikk det. Jeg forstår. Du vil ikke ha denne vanskeligheten av meg igjen. La oss dra, kjære. Vi kan gå. ‘For meg var det den soldaten som presset og ikke overhode tok hensyn til hva som skjedde følelsesmessig med denne vakre lille skapningen foran meg. Det var den første delen av kollapsen av farens drakt som jeg hadde på meg, som ikke var min. «

På hans sønn

“Jaden er 100% fryktløs, han vil gjøre hva som helst. Så som foreldre er det skummelt, det er virkelig skremmende – men han er helt villig til å leve og dø av sine egne kunstneriske avgjørelser, og han bekymrer seg bare ikke for hva folk tror. «

Hvordan hans barns liv sammenlikner med hans barndom

“Det er klare likheter. Jeg vokste opp i en familiebedrift, så min far, min mor og alle mine brødre og søstre jobbet i familiebedriften, så det er virkelig den eneste måten jeg vet hvordan jeg skal bli foreldre. I virkelige situasjoner skal du ut i den virkelige verden og tjene penger. De tingene du sier og gjør i verden, vil påvirke familien på ekte. ”

Å støtte sine barns interesser

«Fordi vi begge er artister, bestemte vi oss for lenge siden at det var litt bedre å flyte med det folk er mer enn hva egoene våre trenger at de skal være. Så vi prøver bare å finne de tingene de er gode til og støtte disse tingene i stedet for å tvinge dem … Jaden elsker matte, og Willow er mer en leser. Så vi støtter bare de tingene. ”

På hans foreldre stil

“Foreldrerollen min ligner veldig på foreldrene mine, minus eierskapsbegrepet. Jeg tror at ideen om slaveri, spesielt i afroamerikanske husholdninger, er et konsept om at barna dine skal være eiendom, og det var en viktig del som Jada og jeg ga ut med barna våre. Vi respekterer barna våre slik vi respekterer enhver annen person. Ting som å rydde opp i rommet sitt. Du vil aldri fortelle en voksen voksen person å rydde rommet sitt, så vi sier ikke barna våre om å rengjøre rommene. Vi sier faktisk til barna våre: ‘Du har ikke et rom, det er rommet vårt, og vi lar deg låne det.’ Så på samme måte som du vil si til en voksen hvis du lar dem bruke bil, sier du: ‘Yo mann, rydda bilen min! Ikke kjør rundt så skitne sånn! ‘Og det er helt rimelig at du vil at en voksen skal rengjøre bilen din, så vi føler at det er helt rimelig å be barna våre om å rydde rommene vi lar dem bruke. «

På å jobbe med sin sønn

«Det er noe veldig kraftig ved at en 13-åring skal ut for å lære å jakte sammen med faren. Jeg anser meg selv som en kriger, og jeg er en samurai som lærer sønnen min hvordan jeg skal kjempe, hvordan han skal elske, og virkelig hjelpe ham med å utvikle seg i en ung mann. Det var vår versjon av en bromitzvah! ”

På å oppdra en datter

“Jeg lurte på om [Willow] ville få flakk for å klippe av alt håret hennes. Men det var også så opplagt for meg at du har en ung kvinne her. Hvordan kan du lære henne at hun har kontroll over kroppen sin hvis jeg forteller henne at jeg er ansvarlig for hva hun kan gjøre med håret? En dag vil hun erstatte meg med en annen mann når hun skal ut i verden. Hun må ha kommandoen over kroppen sin. ”

På ‘Fresh Princess’ Children’s Book Series

“Jeg vet at alle barna mine ville elsket‘ Fresh Princess ’(inspirert av Smith) i oppveksten, og å være en far som oppdro en sterk datter, jeg vet hvor viktig det er å se den typen styrke som er avbildet i historier. Det er det Jada og jeg alltid har forkjempet og vist barna våre hele livet. Jeg er nede for å følge Destiny (seriens hovedperson) gjennom hennes vekst og eventyr, akkurat som jeg hadde opplevd den unge ‘Will Smith’ reisen mens han danset, lo, gjorde feil og skapte minneverdige øyeblikk på veien til å bli den ferske prinsen. ”

På farsråd

«Jeg sa bare til Jaden og vennene hans forleden for å sørge for at drømmene deres er umulige, fordi de må opprettholde dem i en mannsalder.»

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *